Sty 22
2015

ew_dr_dg01 Nie tylko o gotowaniu, ale przede wszystkim o swoich życiowych pasjach opowiadała Ewa Wachowicz na wyjątkowym spotkaniu, które w piątek 16 stycznia 2015 odbyło się w Pałacu Kultury Zagłębia w Dąbrowie Górniczej.

Zaczęło się od tego, że dla wszystkich chętnych… zabrakło miejsc. Anonsowana od kilku dni „Kawa z Gwiazdą” okazała się wielce atrakcyjnym wydarzeniem, wyczekiwanym przez miłośników piękna i dobrej kuchni. Prowadząc to spotkanie, przygotowałem szereg wielce ciekawych pytań oraz kilkanaście materiałów multimedialnych, które okazały się zaskakujące nie tylko dla publiczności, ale także dla byłej Miss. Od dzieciństwa, poprzez czasy szkolne i studenckie, poprzez Koronę Najpiękniejszej, poprzez „romans z polityką”, aż do własnych, autorskich programów kulinarnych i porad „jak coś ugotować” – dwie godziny opowieści minęły bardzo szybko. Zbyt szybko!

Jak smakuje kotlet z krokodylego ogona? Jaką konsystencję ma siedemdziesięcioletnie jajo? Jak mądrze się odżywiać, żeby zachować linię? Dlaczego warto używać naturalnego smalcu? W jakich okolicznościach powstało hasło „premierowi się nie odmawia”? Na te i na wiele innych pytań odpowiadała Ewa, emanując pięknem i raz po raz wybuchając radosnym śmiechem.

Wyjątkową niespodziankę na koniec spotkania przygotowały dla Ewy uczennice dąbrowskiego Zespołu Szkół Ekonomicznych, które przyrządziły specjalny budyniowo-sernikowy deser. Po skosztowaniu przysmaku można już było zasiąść do podpisywania książek, a także pozować do wspólnych zdjęć. „Kawa z Gwiazdą” zakończyła się życzeniami szczęśliwej wspinaczki na Kilimandżaro i zdobycia wszystkich najwyższych wulkanów świata.

(foto: Mateusz Makselon)

ew_dr_dg02 ew_dr_dg03 ew_dr_dg04 ew_dr_dg05 ew_dr_dg06
ew_dr_dg07 ew_dr_dg08 ew_dr_dg09 ew_dr_dg10 ew_dr_dg11
ew_dr_dg12 ew_dr_dg13 ew_dr_dg14 ew_dr_dg15 ew_dr_dg16
ew_dr_dg17 ew_dr_dg18 ew_dr_dg19 ew_dr_dg20 ew_dr_dg21
ew_dr_dg22 ew_dr_dg23 ew_dr_dg24

Autor Dariusz Rekosz



Ten artykuł nie jest komentowany.